KAKO POSTIĆI RUSTIČAN IZGLED U PROSTORU?

Rustičan stil nastoji da šarm i lepotu koja se nalazi u prirodi prenese u životni prostor, ističući organske i nerafinisane elemente, poput sirovog drveta, kamena, kože i prirodnih materijala. Bez obzira što je ovaj stil zasnovan na jednostavnosti i prirodnosti, on je prilično širok, pa samim tim postoje i različiti načini za stvaranje rustične estetike u vašem domu.

Drvene grede nagnutih plafona uvek možete da ostavite vidljivim. One čine da prostor izgleda udobnije, ali i ugodnije, i dodaju savršen detalj rustičnom stilu u bilo kom domu. Za povećanje efekta, najbolje je koristiti istu vrstu drveta i na podovima i na zidovima.


Nameštaj je još jedan elemenat koji lako možete iskoristiti da svom domu date rustični šarm. Bilo da se radi o pletenom ili nameštaju od sirovog drveta, on će u kombinaciji sa prirodnim kamenom ili drvenim detaljima vašem prostoru dati autentičan izgled.

Kombinacijom boja i rustičnih detalja možete čak i modernijim prostorima dati toplinu i učiniti ih pravim malim oazama, u kojima ćete pronaći mir i beg od svakodnevnice.

Podeli: