Nova poslovna zgrada Energy Net-a

Projekat koji je obeležio 2021. godinu je svakako završetak radova na izgradnji nove poslovne zgrade kompanije Energy Net, koja objedinjuje najnovija tehnološka dostignuća u domenu gradnje i tehnike i potpuno je automatizovana, u cilju da omogući efikasno upravljanje svim podsistemima, što će obezbediti uštedu enegije, kao i povećanje komfora njenim korisnicima.

Sistem grejanja i hlađenja se sastoji od podnog grejanja i indukcionih aparata raspoređenih u svakoj prostoriji u kojoj su potrebni. Upravljanje istim se vrši, lokalno, preko panela sa displejem koji u sebi imaju integrisan termostat, ali je omogućeno i upravljanje preko aplikacije MAGIESTA™ . Regulacija količine potisnog i odsisnog vazduha se vrši pomoću dampera koji se nalaze na kanalima, dok se temperatura vazduha reguliše upravljanjem ventilima hladne i tople vode koji se nalaze na svakom indukcionom aparatu.

Takođe, putem aplikacije je moguće zadati grupne komande, kako bi se kroz 2-3 klika uključilo grejanje ili hlađenje i zadala željena temperatura za kompletnu zgradu. Pomoću senzora prisustva u određenim zonama, grejanje ili hlađenje za tu zonu, kao i rasveta se automatski isključuje, ukoliko je prostor prazan. Kroz scenarija “Nakon završetka radnog vremena” i “Tokom vikenda” se dešava isto, čime se postiže maksimalna ušteda energije. Pored navedenog, zgrada će sadržati i SWEGON WISE sistem klimatizacije u skladu sa potrebama korisnika, koji će uz solarne panele za snabdevanje električnom energijom, ovu zgradu činiti visoko energetski efikasnom.

Ono što novu poslovnu zgradu čini biserom novosadske arhitekture je svakako KRION® ventilisana fasada. KRION® FV moduli, koje su razvili Butech (članica PORCELANOSA Group specijalizovana za građevinske sisteme) i Sistempool, prave se po meri za svaki projekat. Elementi za profilisanje sklopa izrađeni od legure aluminijuma 6005 T6, stvaraju ukupnu fasadu koja je visoko otporna i izdržljiva, čak i pod najnepovoljnijim uslovima, a sposobnost termoformiranja ovog materijala mu daje mogućnost stvaranja neobičnog dizajna.

Ovaj projekat je još jedna potvrda da Green Construction tim može uspešno da odgovori na sve zahteve moderne gradnje i realizuje objekte u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Podeli: